– Det som gjenstår før vi kan utskrive eiendomsskatt, er en del praktiske spørsmål. En takstmann må fysisk ut for å vurdere alle eiendommene, også fritidseiendommer. Takstmannen skal forsikre seg om at det som står der, er i samsvar med opplysningene vi har, sier Oslos finansbyråd Robert Steen (Ap) til Aftenposten.

Takseringen skal skje fra utsiden av eiendommen og derfor tar Steen et forbehold i tilleggsinnstillingen til Oslo-budsjettet om at eiendomsskatten kan bli forsinket.

– Når man innfører eiendomsskatt, så har man frist til 30. juni for å skrive ut skatten. Derfor har vi fremdeles noen måneder på oss. Målet er at skatten blir innført i 2016, men hvis det ikke lar seg gjøre, så har vi avsatt 150 millioner kroner i et fond for manglende eiendomsskatteinngang, sier han.

– Hvis det av praktiske årsaker ikke blir mulig å innføre eiendomsskatt, så blir det ikke noe problem. Som økonom følger jeg «forsiktighetsprinsippet», og har lagt til side nok penger, garanterer Steen.

Les også:

Asia i dag: Hvordan Kina kan ryste verden  

Boligene som fortsatt rives vekk

Banksjef hyllet som redningsmann

Se DNtv: Telenor-sjefen nekter juks

 

Sigve Brekke nekter juks
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke mener han ikke har jukset med sitt CV.
01:26
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.