– Vi vil finne ut hvem som skjøt ned flyet. Vi må finne det ut, sa Ivy Loi, kona til en av flyets piloter, kaptein Eugene Choo.

Lørdag holdes det minnemarkeringer i Malaysia, for å markere at det er ett år siden Malaysia Airlines' flygning MH17 på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur styrtet 17. juli i fjor i nærheten av opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina. Det er fortsatt ikke klart hvem som stod bak nedskytingen, noe som preger minnesmarkeringene.

Alle 298 om bord mistet livet. 193 var fra Nederland, 43 fra Malaysia og 28 fra Australia.

Ukraina og Vesten mener at Boeing 777-flyet ble skutt ned av prorussiske separatister som brukte en russisklaget bakke-til-luft-rakett av typen BUK. Russland har nektet for å ha forsynt separatistene med raketter.

Malaysia varslet tidligere denne uka FNs sikkerhetsråd om at de ønsker en FN-støttet domstol til å straffeforfølge de som mistenkes for å ha skutt ned et passasjerfly i Ukraina i fjor.

Les også:

Vil bli smartere

Frykter en «gresk situasjon» i dette landet

Her er Christian Ringnes' største pengemaskin  

Se DNTV: Dette er DNB-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.