President Barack Obama har meddelt statsminister David Cameron at USA ønsker et robust Storbritannia med i et robust EU.

Cameron som møter krav fra egne rekker om en folkeavstemning om EU-medlemskap, utsatte torsdag en lenge planlagt tale om landets forhold til EU på grunn av gisselaksjonen i Algerie.

Talen skulle etter planen ha vært holdt i Nederland fredag.

Det var i en telefonsamtale torsdag Obama uttrykte USAs ønske om Storbritannias rolle i EU.

USA har også tidligere i januar i klare ordelag bedt Storbritannia om å forbli i EU. Det hvite hus samtidig frykter at en britisk utmelding vil svekke USA.

Men Cameron er hardt presset på hjemmebane og er nødt til å ha noe å tilby alle de britene som ønsker å sette kursen ut av Unionen. Forventningen er at statsministeren lover britene at han vil prøve å reforhandle deler av forholdet til EU, og gi dem innflytelse over endringene i en fremtidig folkeavstemning.

Cameron kan få EU til å rakne

Storbritannia kan bli «EØS-medlem»


Demokratisk kollaps i 2013?


Ut av EU?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.