Operasjonelt resultat for Obos-konsernet ble i første kvartal på 373 millioner kroner, mot 304 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor.

Den positive utviklingen er i hovedsak drevet av et godt marked for salg av nye boliger i Stor-Oslo og i Trondheim, samt høy byggeaktivitet.

– Dette er sterke tall som vi er godt fornøyde med. I første kvartal i år solgte Obos-konsernet 997 nye boliger til en verdi av 3,46 milliarder kroner – mot 3,24 milliarder kroner i samme periode i fjor. Nyboligsalget bidrar sterkt til det gode resultatet i første kvartal, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en melding.

- Etterspørselen etter boliger er mye større enn tilbudet

Operasjonelle inntekter beløper seg til 2 859 millioner kroner for første kvartal, dette er opp 556 millioner kroner sammenlignet med fjoråret.

- Etterspørselen etter boliger er mye større enn tilbudet, særlig i Oslo. Obos har over 2 000 boliger inne til behandling som bare venter på å få godkjentstempel fra myndighetene. Prisveksten viser at myndighetene nå må få fart på boligbyggingen, skriver Siraj i kvartalsrapporten.

Oppkjøpet av Ulven-tomten, redusert ledighet og ferdigstillelser av prosjekter er hovedforklaringen til den økte inntekten innen divisjon for næringseiendom.

  Sjekk boligprisene der du bor

I tillegg bidrar oppkjøp i divisjon for forvaltning og rådgivning med i overkant av 35 millioner kroner sammenlignet med fjoråret.

Operasjonelt resultat endte på 373 millioner kroner, der divisjon for boligutvikling bidrar med majoriteten av økningen sammenlignet med fjoråret.

Resultat før skatt etter IFRS endte på 295 millioner kroner.

Hovedforskjellen mellom operasjonelt resultat og resultat før skatt gjelder effekten av IFRIC 15, som går ut på løpende inntektsføring versus inntektsføring etter fullført kontrakt (når boligen overtas av kjøper) i IFRS.

Les også:
80 prosent over prisantydning

Nytt forsøk på selge 40 millioners hytte i Blindleia
 
Strandluksus solgt etter seks år på markedet

Seks eksperter om boligmarkedet: Boligprisene skal videre opp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.