Etter bedre enn ventede arbeidsmarkedstall fra USA for november er sannsynligheten for at Federal Reserve vil starte reduksjonen av sine finansielle tilbakekjøp større, skriver TDN Finans.

Antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA steg med 203.000 i november og arbeidsledighetsraten var 7,0 prosent. På forhånd var nøkkeltallene ventet å være på henholdsvis 185.000 personer og 7,2 prosent.

«Bedringen i sysselsettingen på 203.000 personer i november, kombinert med fallet i arbeidsledigheten til det laveste nivået på fem år, gir sentralbanken alle tegnene den trenger for å starte reduksjonen av tilbakekjøp på neste møte», skriver Capital Economics.

Neste møte i Federal Open Market Committee (FOMC), som er Federal Reserves rentekomité, er 17. til 18. desember.

DNB Markets mener arbeidsmarkedsrapporten var «solid» og bedre enn ventet, selv om forventningene mest sannsynlig var justert opp etter ADP-rapporten.Meglerhuset trekker imidlertid frem kjerneinflasjonen som falt til 1,1 fra 1,2 prosent, og ser en mulighet for at den lave inflasjonen kan føre til at sentralbanken vil vente litt med å redusere tilbakekjøpene sine.

Fredag ettermiddag før de amerikanske børsene åpner har tiårige amerikanske statsobligasjoner falt med et halvt basispunkt til 2,87 prosent.

Les mer:
- Lukter i aller høyeste grad «tapering»
DNB Markets: Derfor kan Fed utsette nedtrapping
Bunnsolid jobbrapport løfter Wall Street

Mest lest på DN.no i dag:
Han har hatt 10 visninger - bare ett bud
- Tydelig at investorene ikke er interessert lenger
Kjempekrav etter Hennig-Olsens flykonkurs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.