Europas største flyselskap vil rammes spesielt hardt ved en flyulykke. Den konklusjonen trekker Richard Wahlund overfor svd.se.

Wahlund, som er professor ved Handelshøyskolen i Stockholm, mener Ryanairs toppsjef Michael O'Leary bygger opp en risiko for sitt eget selskap.

Professoren slakter Ryanair-sjefens måte å kommunisere, og kaller det «apestreker» med «veldig stor arroganse».

Han mener O'Learys provokative stil er skadelig for Ryanair. Wahlund sier det går dårlig til slutt for de fleste selskap som ikke passer på tilliten i markedet.

– Ryanairs administrerende direktør er ikke tillitvekkende. Hvis folk tar til seg en sterk negativ image får det konsekvenser på lang sikt, sier han.

"Nonsens"

Torsdag ankom O'Leary med privatjet til Stockholm, der han på en pressekonferanse blant annet oppfordret alle piloter som ikke trives i Ryanair til å forlate selskapet. Han stod også fast på at Ryanair ikke forhandler med fagforbund og kalte et nytt hemmelig nettverk av Ryanairpiloter for ”nonsens”.

Spesielt ille kan det gå for Ryanair, som nå flyr 80 millioner passasjerer i året, hvis det skulle bli rammet av en større flyulykke. Da kan anseelsen til hele varemerket Ryanair ifølge professoren bli slått i filler.

– I en slik situasjon kan Ryanairs forkl#229er være så bra som bare det, men det hjelper ikke hvis markedet allerede oppfatter - sant eller falskt - at Ryanair ikke prioriterer sikkerhet. Tillit er viktig for alle selskap, sier Richard Wahlund til svd.se.

Les også: Ryanair-pilot advarte om sikkerheten - fikk sparken


Ryanair nektet å refundere billett fordi passasjeren døde "for tidlig"


Ryanair må følge norsk lov i Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.