Nedbemanningen i oljebransjen har tiltatt denne høsten, og totalt har bransjen kunngjort over 7.000 stillingskutt. I Statoil tror man dette bare er begynnelsen.

Statoil alene har i år kunngjort at mellom 1.600 og 1.900 stillinger skal bort. Til sammen har antallet stillingskutt i oljebransjen kommet opp i et sted fra 6.575 til 7.060, viser statistikk fra DNB Markets.

Ifølge Finansavisen har frekvensen i jobbkuttene tiltatt i høst, og legger man til fjorårets kutt, så er over 7.000 stillinger borte.

Trolig støre

Direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri mener de faktiske nedbemanningstallene trolig er større, ettersom det er en underskog av små aktører som ikke opplyser om sine kuttbeslutninger.

– Jeg tror også dette bare er begynnelsen, for slike nedbemanningsprosesser tar lang tid, sier Sunde.

Han peker dessuten på at det kraftige oljeprisfallet siden i sommer allerede har ført til nye prosesser som vil føre til nye stillingskutt.

Nye kuttplaner

Konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige i Statoil sier at både hans egen arbeidsgiver og andre oljeselskaper på sokkelen jobber med nye kuttplaner som vil tre i kraft i 2015.

– Det kan komme en bølge av jobbkutt fra riggselskapene snart. Det er bare å se på antallet rigger som går ut av arbeid på sokkelen, sier Teige.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Nye anslag: 2015 blir det svakeste året siden finanskrisen

 

Statoil kutter 500 stillinger