Centrica-sjef Iain Conn har bare vært i selskapet i to måneder når han annonserer illrøde tall og et upopulært utbyttekutt.

Resultatet for 2014 på minus en milliard pund, eller 11,6 milliarder kroner, står i skarp kontrast til resultatet for 2013 som endte på pluss 11 milliarder, skriver FT.com.

Investeringsbudsjettet fremover blir lavt i 2015 og 2016, rundt 40 prosent under nivået i 2014, skriver selskapet i sin børsmelding, og utbyttet kuttes umiddelbart med 30 prosent.

- 2014 var et veldig vanskelig år for Centrica, sier Iain Conn i meldingen.

Selskapet annonserer mål om å kutte 100 millioner pund, eller over en milliard kroner i kostnader i 2016.

Før engangseffektene av nedskrivningene på tilsammen 1,9 milliarder pund etter skatt, var Centricas resultat på linje med fjorårets, rundt 11 milliarder kroner.

Centrica eier blant annet British Gas, som hadde et resultatfall på 35 prosent i fjor.

Lav oljepris og et varmere klima i Storbritannia som førte til lavere gassforbruk, er deler av forklaringen.

Før skatt er tapet på 1,4 milliarder pund, sammenlignet med et positivt resultat i 2013 på 1,65 milliarder pund.

Centrica har hoveddelen av sine eiendeler i Storbritannia, Irland og USA, men har også en rekke lisenser og operatørskap i Norge. I 2013 reduserte selskapet eierandelene sine i Nordsjøen:

Selger for én milliard i Nordsjøen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.