Lundin Petroleums administrerende direktør for Norge, Torstein Sanness, går av med pensjon i april 2015, hvorpå Kristin Færøvik tar over, ifølge en melding fredag.

Torstein Sanness, Lundin. Foto:
Torstein Sanness, Lundin. Foto: (Foto: Eivind Senneset)

Lundins konsernsjef Ashley Heppenstahl takker Sanness for innsatsen siden oppstarten i 2004, og sier han har vært drivkraften bak selskapets vekst og suksess, med funn som John Sverdrup, Edvard Grieg og Alta.

- Gjennom Torsteins ledelse er Lundin nå et av de mest suksessrike full-integrerte operatørene på norsk kontinentalsokkel. Vi er svært tilfreds at Torstein blir med videre som styreleder i Lundin Norge, sier toppsjefen.

Færøvik kommer fra jobben som administrerende direktør for Stavanger-verftet Rosenberg WorleyParsons, den norske delen av WorleyParsons.

Hun har tidligere også vært administrerende direktør for oljeselskapet Marathon Norge, og ansvarlig for utviklingen av Alvheim-feltet. Færøvik har også hatt rekke posisjoner i BP både i Norge og internasjonalt. Hun var også styremedlem i Lundin Petroleum fra 2011 til 2013.

Sannes blir styreleder i Lundin Norge etter at han går av som administrerende direktør.

Les også:
Tror renten blir kuttet nå
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.