Flere har fryktet at Russland ville stramme inn restriksjonene for oljebransjen ytterligere, etter at EU og USA innførte omfattende sanksjoner mot landet på grunn av dets opptreden i Ukraina.

Men Russland planlegger ikke ytterligere innstramminger i begrensningene for utenlandske olje- og gassfirmaer, forsikrer den russiske ministeren for naturressurser og økologi, Sergej Donskoj, overfor nyhetsbyrået RIA fredag.

Torsdag sa Russlands president Vladimir Putin at landet vil videreutvikle det russiske markedet for å bekjempe sanksjonene.

For å oppnå dette, vil det være nødvendig å skape et konkurransedyktig miljø for næringsfinansiering, noe som innebærer lettere tilgang til lån, opplyste presidenten.

Les også:
Meglerhus nedgraderer Seadrill
Seismikkmygg stiger på børsen  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.