Rouhanis første utenlandsreise etter at avtalen om Irans atomavtale trådte i kraft og sanksjonene mot landet ble opphevet, begynte i Italia mandag.

Avtaler til en verdi av 160 milliarder kroner er ventet å bli undertegnet i Roma, opplyser en kilde i den italienske regjeringen til nyhetsbyrået Reuters.

Oljeserviceselskapet Saipem drar trolig i land en kontrakt om en 200 kilometer lang rørledning, skriver Reuters. Stålselskapet Danieli opplyser at de skal undertegne avtaler til en verdi tilsvarende 50 milliarder kroner.

Over hundre forretningsfolk og ministre reiser sammen med Rouhani under Europa-besøket. Etter Italia går ferden videre til Frankrike, hvor Rouhani skal møte president François Hollande.

Flyselskapet Air Iran har allerede varslet kjøp av 114 Airbus-fly. I tillegg har Rouhani røpet at det ligger an til «viktige kontrakter» med bilprodusentene Peugeot og Renault.

Samtalene under besøket vil ikke bare dreie seg om næringsliv, og Syria-krigen ventes å bli et viktig tema. Kort etter ankomsten i gikk Rouhani i møte med sin italienske kollega Sergio Mattarella.

Les også: - Verden trenger mer olje, og det betyr større investeringer

Ny rapport: IS planlegger «stor skala»-angrep i Europa

  - Å spille på casino blir det ikke mye penger av (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: DNs nye markedssider gjør 40 millioner kalkulasjoner. Hver dag.
DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag
Her kan du få overblikk og oppleve nye sammenhenger. Vår finansjournalist Marte Ramuz Eriksen guider deg gjennom sidene.
04:01
Publisert: