Det statlige aserbajdsjanske energiselskapet Socar sa søndag at 29 oljearbeidere fortsatt var savnet etter en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbajdsjan fredag.

Uttalelsen er det nærmeste man hittil har kommet en offisiell bekreftelse på at titalls personer forsvant til havs da en livbåt falt i vannet. Arbeiderne hadde søkt tilflukt i livbåtene, og redningsarbeidere reddet ut 33 personer som hang i en livbåt fra plattformen. Den andre livbåten falt i vannet og har ikke blitt funnet.

På sine Facebook-sider, lister det statlige aserbajdsjanske energiselskapet SOCAR opp navnet på de 62 personene som arbeidet på oljeplattformen.

– Vi leter etter 29 personer. Om de lever eller er døde, vet vi ikke. Før vi finner dem kan vi ikke erklære dem døde, sier nestformann Khoshbakht Yusifzade i SOCAR.

Brannen startet etter at en gassledning på plattformen ble ødelagt under kraftige vindforhold, ifølge selskapet.

– Som en tidligere SOCAR-ansatt vet jeg hva sikkerhet betyr for dette selskapet – bokstavelig talt ingenting, skriver en person på Facebook, og legger til at de som sier ulykken skyldes dårlig vær, lyver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

- Dette vil legge et lokk på prisene for en god stund fremover

Asia i dag: Venter ny storm på finansmarkedene

Obama: - Vi vil knuse IS

Se DNTV: Her er Volvo S90

Her er Volvo S90
Volvo skal etablere seg i premiumsegmentet med den nye store sedanen sin.
01:31
Publisert: