Prisene på oljekontrakter stiger marginalt onsdag morgen, etter å ha falt med rundt to dollar per fat dagen før.

Prisen på kontrakter i nordsjøoljen Brent er 1,30 dollar lavere enn den var da Oslo Børs stengte tirsdag, mens den amerikanske referanseoljen WTI i samme tidsrom er svekket med om lag 90 cent.

WTI-kontrakten falt tirsdag under 100 dollar pr fat for første gang på en uke, idet markedet ble trukket ned av forventninger om ytterligere oppbygging av oljelagrene i USA, og av et par andre forhold, skriver The Wall Street Journal.

Samtidig er Brent-kontrakten på sitt laveste nivå hittil i 2014, og begge kontrakter handles 5 prosent lavere enn på toppnivåene fra begynnelsen av mars.

Estimater innhentet av WSJ og Bloomberg News viser at det ventes en økning av USAs oljelagre i forrige uke på henholdsvis 0,7 millioner og 2,5 millioner fat, når det amerikanske energidepartementet legger frem sine tall onsdag ettermiddag.

Enkelte aktører begynner å spørre seg om det er tilstrekkelig lagringskapasitet til å holde på de økende mengdene, eller tilstrekkelig etterspørsel til over tid å trakke lagerbeholdningen nedover igjen.

- På ett eller annet tidspunkt vil det rett og slett ikke være noen appetitt på ytterligere lagerbygging, sier analytiker Tim Evans i Citigroup til avisen.

Andre forhold bidro til å trekke markedet nedover. Blant disse var en russisk forsikring mandag om at landet trekker tilbake tropper fra grensen mot Ukraina, selv om Nato-ledere tirsdag opplyste at de ikke har sett tegn til noen tilbaketrekning.

Samtidig tegner nøkkeltall fra Kina og USA et lunkent bilde av den økonomiske utviklingen, og dermed av etterspørselen etter energi, skriver WSJ.

Uoffisielle lagertall fra American Petroleum Institute sent tirsdag kveld, gikk i motsatt retning av forventningene om lagerbygging, uten at det bidro til annet enn å utligne noe av fallet fra tidligere på dagen.

Differansen mellom Brent- og WTI-kontrakten er det seneste døgnet innsnevret med ytterligere om lag 40 cent, til 5,93 dollar per fat.

Et fat amerikansk olje WTI for levering i mai er på 99,77 dollar onsdag morgen, opp 3 cent fra forrige handledag. Kontrakten falt tirsdag 1,84 dollar til 99,74 dollar per fat. Ved stengetid for Oslo Børs tirsdag lå kontrakten på rundt 100,66 dollar per fat.

Et fat nordsjøolje Brent for levering i mai ligger på 105,70 dollar onsdag morgen, opp 7 cent fra forrige handledag. Kontrakten falt tirsdag 2,13 dollar til 105,63 dollar per fat. Ved stengetid for Oslo Børs tirsdag, lå kontrakten på rundt 107,01 dollar.

Fysiske leveranser i Brent spot ble notert til 104,54 dollar per fat tirsdag kveld, mot 106,39 dollar fatet foregående handledag.

Les også:
Tsunami på kysten av Chile etter kraftig jordskjelv
Fikk napp til slutt

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.