- Jeg ser ingen grunn til at norsk sokkel ikke skal fortsette å være attraktiv for investorer de neste tiårene.

Det sa olje- og energiminister Tord Lien, da han torsdag talte på olje- og offshorekonferansen til meglerhuset Pareto Securities.

Søknadsfristen under årets tildelinger i forhåndsdefinerte områder (TFO2014) har nå gått ut. I den såkalte TFO-runden deles letetillatelser i modne områder på sokkelen ut.

- Det har kommet inn rekordmange søknader, fortalte Lien på Pareto-konferansen.

Ved utløpet av søknadsfristen har departementet mottatt søknader fra 47 selskaper, opplyste han.

- Stor tro

Blir det som oljeselskapene anslår, skal det brukes 42 milliarder mindre på norsk sokkel neste år, viste nylig en telling SSB har gjennomført.

Lien mener det ikke er grunn til å se altfor mørkt på tingenes tilstand.

- Jeg har stor tro på investeringer i oljesektoren globalt og på norsk sokkel, sa Lien og fortsatte:

- Fallende oljepris og lavere investeringsvilje legger ekstra stort press på olje- og gassektoren (...)Oljesektoren vil tilpasse seg etter dagens utfordringer, slik det har gjort tidligere. Det er ikke bare på norsk sokkel det er kostnadsbesparelser, lavere investeringer og press på utbytte til aksjonærer.

Til forsamlingen på Pareto-konferansen understreket han på både norsk og engelsk: 

- Vi er alle i samme båt.

Den årlige konferansen samler i år over 1.800 forvaltere, investorer, aksjonærer og ledelse fra olje- og oljeservicebransjen.

- Olje- og gassbransjens globale konkurransestyrke og suksess bør ikke ses på som noe negativt, men heller inspisere andre sektorer, sa Lien til de fremmøtte.

(saken fortsetter under videoen)

SE VIDEO AV LIEN PÅ PARETO-KONFERANSEN:

- Vi er ikke bekymret
00:00
Publisert:
 

Forventninger

Administrerende direktør i Pareto Securities, Ole Henrik Bjørge, sa tirsdag til DN at han er svært fornøyd med at både Støre og olje- og energiminister Tord Lien har takket ja til å holde innlegg om fremtidig norsk olje- og gasspolitikk.

- Her på hjemmebane har vi i den siste tiden sett en diskusjon politikere imellom omkring fremtiden til norsk olje- og gasspolitikk. Om olje bør bli liggende igjen på havbunnen har blant annet vært et spørsmål som har vært oppe, sa Bjørge.

Her kan du følge alle sakene fra Pareto-konferansen.

SE VIDEO: DNs utgavesjef Terje Erikstad kommenterer:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

00:00
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.