Statoil har varslet store kutt.  I verste fall kan 1.900 stillinger forsvinne, både på land og på sokkelen.

Les:  Kutter nye 500

Fagforeningene mener at Statoils kutt øker faren for storulykker.

– Jeg er bekymret for den retning Statoil egentlig går. Effektiviserer vi på rett måte? Vi mister mange erfarne fagfolk og verdifull teknisk kompetanse gjennom begrensninger på deltakelse i prosjekter, kurs, trening og forskning, sier Jorunn Birkeland, ansattrepresentant for NITO i Statoil UPNs bedriftsutvalg.

I en uttalelse fra NITO og fagforeningene Industri energi, Safe, Lederne og Tekna, uttrykker de stor bekymring for at det ikke er gjort godt nok grunnarbeid for å avdekke konsekvensene av kuttene.

Grundige vurdering

Statoil  vil ikke kommentere denne uttalelsen mandag kveld, men Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge, har tidligere uttalt at det gjennomføres grundige konsekvens- og risikovurderinger før stillingene kan tas ut av organisasjonen.

– Bemanningsrammen som vi nå har besluttet ivaretar sikker og effektiv drift, samt kompetanse for de nye oppgavene som står foran oss, sa Nylund før helgen.

Mener risikovurderingen ikke er dekkende

I uttalelsen fra fagforeningene står det at "den risikovurderingen som er gjort av Statoil er på et for overordnet plan, noe som ikke er tilstrekkelig for en bemanningsreduksjon på den størrelsesorden som Statoil-ledelsen har skissert. "

Mener ledelsen har skjermet "sine egne"

Fagforeningene er også kritiske til gjennomføringen av nedbemanningen. I uttalelsen skriver de at de er kritiske til at ledelsen har skjermet egne direktører i prosessen, og de har en klar forventning til at det gjøres en kritisk gjennomgang av antall ledere i de forskjellige enhetene med tanke på kostnadskutt og effektivisering.

- Statoil, som alle store konsern, har også tendenser til «JA-kultur» der det kan være karrierehemmende å si i fra oppover. Vi håper ledelsen på alle nivå er modig nok til å se i øynene det reelle og langsiktige behovet for kompetanse og kapasitet rundt om i organisasjonen. Og at de står opp for sine ansatte og det de genuint mener er best for sikker og effektiv drift på lang sikt. Vi kan ikke la oss styre av kortsiktige børsforventninger, sier Birkeland i Nito.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.