Oslo (TDN Finans): Prisene på oljekontrakter faller videre mandag morgen, og handles på sine laveste nivåer på fire måneder.

Bakgrunnen for nedgangen dannes blant annet av at riggdata fra USA fredag bekreftet at amerikansk oljeproduksjon holder seg sterk også fremover, skriver The Wall Street Journal.

Oljeprisene steg tidligere i år, på forventninger om at redusert riggaktivitet og reduserte investeringer i amerikansk oljeproduksjon ville gi ny balanse på verdensmarkedet, men i senere tid har ikke det globale tilbudsoverskuddet vist tegn til nedgang.

I løpet av forrige uke steg antall aktive borerigger i USA med 21 til 659, opplyste Baker Hughes fredag. Selv om antall rigger er redusert med 903 i løpet av et år, har oljeproduksjonen i USA holdt seg på et toppnivå.

Tror på 40-tallet før 60-tallet

-Saudi-Arabia produserer på rekordnivåer, USA er på et toppnivå for de seneste 40 år, og rigger kommer tilbake i aktivitet. Produksjonskrigen er i gang. Vi vil få se en pris på 40 dollar pr fat før vi får se 60 dollar, sier Bill Baruch, senior markedsstrateg i meglerfirmaet iiTrader, til avisen.

Også en sterkere dollarkurs bidrar til å trekke oljeprisene nedover. Fordi olje prises i dollar, blir den dyrere for innehavere av andre valutaer, når den amerikanske valutaen styrkes.

Prisdifferansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen West Texas Intermediate er fra fredag morgen til mandag morgen redusert med 16 cent, slik at Brent-premien mandag er på 6,59 dollar pr fat.

Faller

Den amerikanske referanseoljen WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, noteres til 47,88 dollar fatet mandag morgen, ned 26 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 31 cent til 48,14 dollar fatet.

Da Oslo Børs stengte fredag, lå WTI-prisen på om lag 48,26 dollar fatet.

Brent 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles for 54,47 dollar fatet mandag morgen, ned 15 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 65 cent til 54,62 dollar fatet.

Prisen lå på rundt 54,83 dollar fatet ved stengetid for Oslo Børs fredag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres mandag morgen til 54,46 dollar fatet, opp 2 cent fra foregående handelsdag, da prisen ble svekket med 96 cent til 54,44 dollar pr fat.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Statoilutbyttet er truet
 

Slik forbereder Iran seg på olje-comebackOljejubel i Sverige