Nordea nedjusterer oljeprisestimatene sine for andre halvår 2015 til 64 dollar per fat. Tidligere var estimatet på 67  dollar fatet for denne perioden. Estimatene for 2016 er nedjustert fra 75 dollar fatet til 72 dollar per fat, etter at Iran-avtalen ble signert. Det er nedsiderisiko i de nye estimatene.

Det skriver oljeanalytiker Thina Margrethe Saltvedt i Nordea Markets i en oppdatering onsdag kveld.

Les mer om atomavtalen med Iran her:

- Verdensmarkedet er fullt av olje i øyeblikket, og det er få tegn til avmatning i produksjonen på kort sikt, snarere det motsatte, skriver Saltvedt.

Hun viser til at Brent-prisen fortsetter å falle og er nærmer seg det det psykologisk viktige nivået på 50 dollar per fat i tråd med at investorene blir stadig mer bekymret for ringvirkningene av uroen i det kinesiske aksjemarkedet og et fortsatt høyt tilbud.

- Vi ser fortsatt nedsiderisiko til vår oljeprisprognose ettersom de siste nyhetene fra verdens fremste oljeimportør Kina har vært blandet, og muligheten for en uventet stor nedgang er økende, heter det.

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets.
Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets. (Foto: Hampus Lundgren)

Saltvedts anslag for gjennomsnittlig Brent-pris for tredje kvartal 2015 er 63 dollar per fat, økende til 65 dollar i fjerde kvartal.

For 2016 venter Nordea en gjennomsnittlig Brent-pris på 67 dollar per fat i første kvartal, økende til 70 dollar i andre, 73 dollar i tredje og 76 dollar i fjerde kvartal.

Les også på DN.no:

Gassgigant venter å kutte 6.000 ansatte

Shell ser nedbemanning på 6.500

WSJ: - Saudi-Arabia planlegger å kutte oljeproduksjon

Se DNTV:

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.