Prisene på oljekontrakter er tirsdag morgen rundt en halv dollar svakere per fat enn kvelden før, etter å ha steget med om lag to og en halv dollar mandag.

Både nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI ligger rundt én dollar høyere per fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte mandag.

Svekkelsen tirsdag morgen kommer som følge av at investorer fortsatt er påvirket av Opecs beslutning om å la markedet selv ta seg av det globale oljeoverskuddet, skriver Bloomberg News.

Venezuelas utenriksminister Rafael Ramirez sier i et intervju med avisen Panorama at Opec vil kunne holde et ekstraordinært møte i første kvartal neste år.

Gruppens unnlatelse av å redusere oljeproduksjonen på møtet sist torsdag, er positivt for amerikanske oljeprodusenter, ifølge milliardæren Harold Hamm, som regnes som mannen bak skiferoljerevolusjonen i USA.

Hamm, som er styreleder og konsernsjef i Continental Resources, mener at amerikanske produsenter kan holde ut lengre enn Opec-land som er avhengige av høyere oljepriser for å finansiere sine statsbudsjetter.

- Tilbudsoverskuddet vil sørge for at korreksjoner blir ganske dempede. Hele dynamikken i markedet går i retning av lavere priser, sier Ric Spooner, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Societe Generale mener at Brent vil bli handlet på 70 dollar pr fat i 2015 og 2016, som følge av det globale tilbudsoverskuddet. Investeringsbankens analytikere har redusert sitt forrige anslag med 20 dollar fatet.

«Æraen for 100 dollar per fat er over. Oljeprisene ser ut til å falle raskt til - hvis de ikke allerede har gjort det - produksjonskostnadene», sier Citigroup i et kundenotat.

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med rundt 14 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 3,66 dollar pEr fat.

Et fat amerikansk olje WTI for levering i januar er på 68,35 dollar pr fat tirsdag morgen, ned 65 cent fra forrige handledag, da kontrakten steg 2,83 dollar til 69,00 dollar pr fat.

Da Oslo Børs stengte mandag, lå kontrakten på rundt 67,24 dollar fatet.

Et fat nordsjøolje brent for levering i januar ligger på 72,01 dollar per fat tirsdag morgen, ned 53 cent fra forrige handledag, da kontrakten sluttet opp 2,41 dollar til 72,56 dollar per fat.

Ved stengetid for Oslo Børs mandag, lå prisen på rundt 71,12 dollar per fat.

Brent spot for umiddelbar levering noteres tirsdag morgen til 72,06 dollar pr fat, ned 73 cent fra forrige handledag, da prisen steg 2,61 dollar til 72,79 dollar.

Les også:
USA i dag: Apple kan bli større enn oljefondet
Asia i dag: «De er altfor optimistiske»
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.