Prisene på oljekontrakter faller fredag morgen noe, etter å ha steget to dager på rad.

Til tross for nedgangen, er prisen på nordsjøoljen Brent rundt 90 cent høyere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte torsdag.

- Med mindre det kommer tegn til at amerikanske oljeselskaper er i ferd med å trappe opp produksjonen, og med mindre det skjer et sjokk i verdensøkonomien, er det en god sjanse for at prisene kan klatre mot 50 dollar per fat, sier Eugene McGillian, analysesjef i Tradition Energy, til The Wall Street Journal.

Han minner om at oljemarkedet er svært volatilt, og at mye av oppgangen torsdag kan skyldes kjøp foretatt av oljehandlere som hadde satset på prisfall, og som sikrer gevinstene sine.

Sluttnoteringene torsdag var de høyeste siden 26. juli.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 18 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 1,58 dollar per fat for kontrakter med samme utløpstid.

WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles fredag morgen for 41,59 dollar per fat, ned 34 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,10 dollar til 41,93 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 40,92 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 43,91 dollar per fat fredag morgen, ned 38 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,21 dollar til 44,31 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 42,97 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 29 cent lavere enn torsdag kveld, da kontrakten sluttet opp 76 cent til 44,17 dollar fatet.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

 

Dette er Norges «sykeste» kommuner

Trump dumper børsen  

Se DNs boligspesial: Norges mange boligmarkeder

Norwegian: Tjener på billig olje og fullere fly dnPlus  (+)

Fjord1-eier på frierferd dnPlus  (+)

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.