Konsernsjef Robert Dudley i BP sier at selskapet er «svært bearish» når det kommer til oljeprisen i første halvår 2016.

Under IP Week i London onsdag sier Dudley videre at «alle oljelagertanker» vil være fulle i andre halvår. Han ser også balanse i markedet i denne perioden, ifølge Bloomberg News.

Under konferansen sier også konsernsjef Igor Sechin i Rosneft at han venter at «ubalansen mellom tilbud og etterspørsel i oljemarkedet vil avta mot slutten av 2016». Han ser et tilbudsunderskudd i oljemarkedet på 700.000 fat pr dag innen utgangen av 2017.

Videre sier Sechin at noen oljeprodusenter «med vilje skapte den inneværende markedssituasjonen», og at disse er forpliktet til de lave prisene. Sechin er også skeptisk til mulighetene for en avtale mellom Russland og Opec.

-Vi arbeider med å bevare våre tradisjonelle markeder og vil forsyne disse markedene med olje og ta opp konkurransen, sier han, ifølge Bloomberg.

Les også:
Asia i dag: Midt inne i en perfekt storm
Skuffende fra Telenor  
Opera-aksjen til værs etter bud

DNtv:

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.