Aker Solutions' avdeling for modifikasjoner og vedlikehold (MMO) kan sprette champagnen mandag.

Etter kraftig nedbemanning i kjølvannet av oljesmellen har virksomheten blitt tildelt to femårs rammekontrakter på Ekofisk- og Eldfisk-feltene av ConocoPhillips, ifølge en melding mandag.

Luis Araujo, Aker Solutions.
Luis Araujo, Aker Solutions. (Foto: Gunnar Blöndal)

- Vi er godt fornøyd med å ha sikret disse to store kontraktene med ConocoPhillips, som bygge på styrken i vår norske virksomhet og vår ekspertise innen komplekse modifikasjoner, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i dagens melding.

Bakgrunn: Opptil 900 stillinger ryker i Aker Solutions

Avtalen innebærer at Aker Solutions vil bli oljeselskapets hovedleverandør av vedlikeholdstjenester pg modifikasjoner på feltene de neste fem årene, med opsjon på forlengelse på tre år hver. Kontraktene har en samlet verdi på 1-3 milliarder kroner i den faste perioden.

"Intervallet representerer hverken et minimum eller et maksimalbeløp men indikerer et realistisk, men usikkert spenn", heter det.

Arbeidet med kontraktene vil bli håndtert og utført av Aker Solutions' MMO-virksomhet i Stavanger og produksjonsverftet i Egersund.

"Kontraktene vil også gi arbeid for ansatte offshore", heter det.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også:
Telenor risikerer milliardbot

Norsk gründer får 1,5 mrd. for teknologiselskap

Asia i dag: Industri i krise i Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:Slik ser det ut når norske Youtube-stjerner besøker et kjøpesenter i Bergen

PrebzOgDennis besøker et kjøpesenter i Bergen
I 2014 var prisen 10.000 kroner. Nå koster det 50.000 kroner.
00:29
Publisert: