Inntil 200 ansatte i forretningsområdet vedlikehold og modifikasjoner i offshoreentreprenør Aker Solutions kan miste jobben som følge av at aktivitetsnivået på norsk sokkel har avtatt, melder NRK.no, ifølge TDN Finans onsdag.

Det vises til at Aker Solutions onsdag har hatt informasjonsmøter om bemanningssituasjonen med ansatte innenfor forretningsområdet for vedlikehold og modifikasjoner i Stavanger, Bergen og Midt-Norge.

- Vi kan ikke utelukke nedbemanning, men strekker oss langt for å finne alternative løsninger, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions til NRK.

- Som kjent har aktivitetsnivået for vedlikehold og modifikasjoner (V&M) på norsk sokkel avtatt markant i år. Flere oljeserviceleverandører har varslet om nedbemanninger som følge av dette, sier Nooryani.

Nooryani sier at aktivitetsnivået innenfor V&M-markedet på norsk sokkel har avtatt markant i år, med færre kontraktstildelinger, utsettelser av prosjekter og økt konkurranse.

- Noe av nedgangen skyldes en reduksjon i oljeselskapenes investeringsplaner, som har gitt utslag i lavere etterspørsel etter vedlikehold- og modifikasjonstjenester på norsk sokkel. Samtidig ser vi økende etterspørsel etter våre V&M-tjenester i andre deler av verden, som Canada, Brunei og Storbritannia, sier kommunikasjonsdirektøren.

Les også:
Politisk uro tynger DNO-aksje
Fullstendig tap for rigginvestor  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.