Torsdag ble det kjent at oljeselskapet Statoil har tildelt offshoreverftkonsernet Kværner en rammeavtale for leveranser av stålunderstell til Nordsjøen i perioden fram til 2020.

I første rekke har selskapet på vegne av rettighetshaverne i Johan Sverdrup-prosjektet signert en intensjonsavtale med offshoreverftet Kværner Verdal om leveranse av to stålunderstell til feltsenteret på Sverdrup.

I midten av mai skrev DN at offshoreverftet igjen satt med tom ordrebok. Rundt 600 personer sto dermed i fare for å miste jobben. Nå kan arbeidsplassene være reddet.

Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) er svært fornøyd med avtalen som nå er kommet på plass. 

 - Det er gledelig å se at en viktig hjørnesteinsbedrift som Kværner Verdal fortsatt er konkurransedyktig, sier Lien i en pressemelding.

- Avtalen vil gi grunnlag for fortsatt verdiskaping og sysselsetting ved verftet fremover. Dette er svært gledelig, sier olje- og energiministeren.

Verftet i Verdal er blant dem som har fryktet tapte investeringer ved en utsettelse av Johan Sverdrup-utbyggingen. Statoil gikk i vår ut og advarte om at dette kan bli konsekvensen av det politiske kravet om at hele kraftbehovet til de fire oljefeltene på Utsirahøyden, inkludert Johan Sverdrup, skal dekkes fra land.

 - Denne avtalen viser også at det var svært viktig å unngå en løsning i Stortinget rundt kraft fra land til Utsirahøyden som hadde medført utsettelse av Sverdrups første byggetrinn, sier olje- og energiminister Lien.

Rettighetshaverne i Sverdrup-prosjektet er Statoil, Lundin, Det norske, Maersk og Petoro. Prosjektet planlegger innlevering av plan for utbygging og drift i begynnelsen av 2015. Produksjonsstart er estimert til slutten av 2019.

Les også:
Asia i dag: Asiatisk utlånsfest i Australia
- Jeg vil ha lite tiltrekkende, korte folk
Spår tidenes korteste levetid på børsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.