Oljeprisen holder seg stabil på et toppnivå for de seneste 27 månedene torsdag morgen, etter at WTI-kontrakten onsdag steg til over 90 dollar per fat.

Prisen ligger om lag en halv dollar høyere enn da Oslo Børs stengte onsdag.

En uventet sterk rapport fra ADP Employer Services om sysselsettingen i privat praksis i desember, bidro til å løfte stemningen i markedet. En oppgang i aksjemarkedet ble etterfulgt av råolje og andre råvarer, skriver Wall Street Journal.

-Vi er fortsatt prisgitt bevegelsene i finansmarkedene, sier Gene McGillian, megler og analytiker i Tradition Energy i Stamford, Connecticut, til avisen.

Sysselsettingstallene førte til at økonomer oppgraderer sine estimater for den månedlige, amerikanske sysselsettingrapporten, som offentliggjøres fredag.

En oppfatning av at USAs økonomi er på vei til gjeninnhenting, er en viktig faktor bak økningen på syv prosent i oljeprisen siden begynnelsen av desember, skriver WSJ.

Financial Times fremholder at to av Opecs ledende medlemmer, Iran og Kuwait, benekter at det er noe problem for verdensøkonomien at oljeprisen er høyere enn 90 dollar fatet. Landene mener at det ikke er noe behov for å øke produksjonen.

WTI 1. posisjon, som er februarkontrakten, faller 0,02 dollar til 90,31 dollar per fat torsdag morgen, etter å ha steget med 1,95 dollar til 90,33 dollar fatet forrige omsetningsdag. Prisen lå på om lag 89,83 dollar ved stengetid for Oslo Børs tirsdag.

Brent 1. posisjon, som er februarkontrakten, er i morgentimene 0,19 dollar svakere på 95,31 dollar per fat. Onsdag steg prisen med 1,89 dollar til 95,50 dollar.

Brent spot sluttet på 95,04 dollar fatet onsdag, mot 93,15 dagen før.

Les også: - Oljeprisen går inn i en farlig sone

Slik blir oljeprisen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.