Styret i Opera Software har enstemmig besluttet å anbefale selskapets aksjonærer et bud fra kinesiske Golden Brick Silk Road Equity Investment Fund II på alle utestående aksjer på 71 kroner per aksje.

Store aksjonærer som eier om lag 33 prosent av aksjene i Opera, lederne av selskapet og styret har besluttet å akseptere tilbudet, opplyser Opera i en melding onsdag.

Tilbudsprisen representerer en premie på om lag 56 prosent sammenlignet med snittkursen til Opera de seneste 30 handelsdagene.

Tilbudet verdsetter den totale aksjekapitalen til Opera til om lag 10,5 milliarder kroner.

Gode tall

Opera Software venter en justert driftsresultat (ebitda) i 2016 på 100-125 millioner dollar (860-1070 millioner kroner), ifølge presentasjonsmaterialet for selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

Omsetningen for 2016 ventes til 690-740 millioner dollar.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt ventet analytikerne på forhånd i snitt at Opera ville få en justert ebitda på 139 millioner dollar i 2016 og en omsetning på 719 millioner.

I første kvartal 2016 venter Opera å få en justert ebitda på 14-18 millioner dollar. Omsetningen i første kvartal guides til 152-160 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Analytiker om mulig oppkjøp: - Nå venter vi spent
 
Suspenderer Opera-aksjen etter oppkjøpsspekulasjoner  

  – Har prøvd å selge Opera siden jeg sluttet dnPlus  (DN+)

Følg markedet på DN Investor HER