Det ble ikke funnet fisk med infeksiøs lakseanemi (ILA) i prøveuttaket fra SalMar-lokalitetene Kattholmen og Kattholmen II i Frøya kommune, men mistanken opprettholdes, skriver Intrafish mandag.

29. juli meldte Mattilsynet om mistanke om ILA ved de to lokalitetene, etter et varsel fra Salmar Farming som gjennom prøvetaking hadde avdekket mistanken om ILA.

Fredag skrev ilaks.no at kontrollprøver tatt av Mattilsynet ikke ga noen påvisning av ILA, og nettstedet siterer SalMar-sjef Leif Inge Nordhammer som kaller det for «en skikkelig gladnyhet».

Spesialinspektør Aud Skrudland i Mattilsynets region Midt bekrefter at de ikke har funnet fisk med ILA i prøveuttaket. Hun understreker samtidig at mistanken opprettholdes, og at det skal tas nye prøver.

-Status er at mistanken om smitte blir opprettholdt. Det er ikke tvil om at det er påvist ILA-virus i to fisk i en merd i Salmars eget prøveuttak, men vi har ikke greid å verifisere dette ennå, sier Skrudland til Intrafish.

-Smitten har blitt oppdaget veldig tidlig, og det er bra. Alternativet er å oppdage det når det er et utbrudd. (..) Erfaringene vi har tilsier at mistanke om ILA som regel blir bekreftet, sier hun videre.

Området lokalitetene ligger i er fortsatt båndlagt.

Intrafish har ikke lyktes med å få en kommentar fra Nordhammer mandag formiddag.

Les også:

Leilighetsprisene steg 123 prosent raskere enn eneboligprisene
Dette kan avgjøre om du blir en supersjef
Sjokolade kan redusere demensrisiko

Les også DNs spesial: Hvordan rote bort en god ledelse på 14 dager.

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.