Nordea Markets mener 2016 ser svakt ut for oppdrettsnæringen. I en markedsanalyse nedgraderer selskapet Lerøy Seafood, Austevoll Seafood og Grieg Seafood til selg fra hold og Bakkafrost fra kjøp til hold.

«Konsensus venter at 2016 vil være et strålende år for inntjening i lakseoppdrett med tre til fire kroner høyere laksepriser enn i 2015. Vi mener det er for optimistisk nedjusterer anslagene våre med én krone», skriver meglerhuset.

Nordea ser nå laksepris på 38 kroner i 2015, 40 kroner i 2016 og 39 kroner i 2017.

De ser dessuten risiko for høyere råvarekostnader knyttet til tilbudsrisiko fra Peru.

«En ny El Niño er på vei i Peru og det siste anslaget tyder på at det er en 85 til 90 prosents sjanse for en El Niño og at den blir trolig hard», skriver meglerhuset.

De tror fôrkostnadene kan stige med to til tre kroner pr kilo som følge av dette, uten at det ennå er reflektert i konsensus.

Lerøy Seafood nedgraderes til selg (hold) med kursmål 256 kroner (250). Austevoll Seafood nedgraderes til selg (hold) med kursmål 43 kroner (47).

Bakkafrost nedgraderes til hold (kjøp) med kursmål 220 kroner (220). Salmar beholder hold-anbefaling med kursmål 123 kroner (130).

Grieg Seafood nedgraderes til selg (hold) med kursmål 27 kroner (28).

Marine Harvest beholder salgsanbefaling med kursmål 75 kroner (77).

Norway Royal Salmon beholder hold-anbefaling og Havfisk selg-anbefaling med kursmål henholdsvis 64 (65) og 38 (38).

DNB Markets skriver i en oppdatering tirsdag at Salmar og Lerøy Seafood vil nyte godt av en stigende euro fremover.

«Begge inngår i porteføljen med anbefalte aksjer og vi har kursmål på henholdsvis 140 kroner pr aksje og 290 kroner pr aksje. Kursene stengte i går på henholdsvis 116 kroner pr aksje og 258 kroner pr aksje», skriver meglerhuset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Sharif pågrepet av politiet

Avhopper stiger i bredt børsfall

Se DNTV: Laks minutt for minutt

Laks minutt for minutt
Laks minutt for minutt
00:24
Publisert: