Aksjene på Oslo Børs fulgte europeiske børs opp tirsdag, selv om den har falt markert siden toppnoteringen i midten av april.

SEB har imidlertid tro på at nordiske aksjer vil stige de neste fem til seks månedene, med bakgrunn i en egenutviklet global økonomisk indikator, som fortsatt spår en solid gjeninnhenting i konjunktursyklusen fra juni og fremover.

SEB understreker imidlertid at aksjemarkedet om dagen er høyere priset enn det SEBs modell tilsier at det burde være. Dette kan bety at den ventede avkastningen blir mindre det neste halvåret, understreker meglerhuset.

Når det er sagt, estimerer SEB-analytikerne likevel en avkastning i nordiske aksjer på 4-5 prosent, med et gunstig forhold mellom risiko og avkastningspotensial.

It-selskapet Evry steg markert. IT-konsernet har rundt 10.000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 13 milliarder kroner. De har blant annet driftsansvar for mange av landets nettbanker.

Oslo Børs meldte tirsdag å ha avvist selskapets søknad om strykning.

It-selskapet har vært gjenstand for et oppkjøp, der budgiver Lyngen Bidco ved forrige korsvei hadde mottatt aksept for 88 prosent av aksjene i selskapet.

Lyngen, et selskap kontrollert og indirekte eiet av fond forvaltet av det amerikanske oppkjøpsfondet Apax Partners, opplyste 2. mars at de hadde hevet kravet på 90 prosent av aksjene.

Selskapet la inn et bud på 16 kroner per aksje på samtlige aksjer i Evry i begynnelsen av desember ifjor.

Evry vil nå vurdere å klage på børsens vedtak til Børsklagenemnden.

Evry-aksjen steg 2,0 prosent til 15,30 kroner.

Stiftelsen i Sparebanken Sør har plassert egenkapitalbevis for omlag 200 millioner kroner tirsdag, til kurs 186 kroner. Stiftelsen eier etter dette 51 prosent av Sparebanken Sør.

Sparebanken Sør-bevis omsettes ned 2 prosent til 191,50 kroner.

Torsdag legger Norges Bank frem sine seneste økonomiske vurderinger samt rentebeskjeden.

Et fat nordsjøolje omsettes til 63,80 dollar, ned 0,20 dollar fra mandag. Amerikansk lettolje styrker seg rundt en halv dollar per fat, omsatt til 60,04 dollar.

Statoil endte dagen ned 0,07 prosent til 140,90 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,20 prosent til 628,62 poeng.

Les også: Statoil bekrefter: Inntil 2000 må gå innen utgangen av 2016
Hellas tynger nok en dag rente- og valutamarkedet
Økonom: Denne gruppen merker oljesmellen mest
Oslo Børs åpner ny markedsplass
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.