SEB mener selskaper innen oppdrett og shipping er de mest sannsynlige målene for M&A-aktivitet i Norge på mellomlang sikt, skriver TDN Finans.

SEB fremholder særlig Cermaq, Grieg Seafood, Awilco LNG og Flex LNG, i tillegg til Nordic Semiconductor, som de mest aktuelle oppkjøpsmålene i Norge.

SEB-analytikerne påpeker at Marine Harvest har tatt en aktiv rolle i konsolideringen i bransjen, og har tidligere vist at de er interesserte i statseide Cermaq. Den norske staten har på sin side tidligere uttalt at det er aktuelt å selge Cermaq som en del av videre bransjekonsolidering.

Innen det fragmenterte markedet for skipning av gass er Awilco og Flex de minste aktørene, og er trolig attraktive mål for de større selskapene, ifølge SEB.

Andre bransjer

Nordic Semiconductors åpne eierskapsstruktur og markedsledende posisjon innen enkelte segmenter skal gjøre selskapet til et attraktivt mål for større aktører som søker synergier. Broadcom, Texas Instruments og Qualcomm nevnes som de mest aktuelle kandidatene som burde ha høyest interesse.

Innen kategorien av oppkjøp og fusjoner som gir logikk, nevnes Norwegian Property som både attraktiv som oppkjøpskandidat og for salg av Stavanger-porteføljen. SEB fremholder at den åpne eierskapsstrukturen og det faktum at aksjen for øyeblikket handles til en betydelig rabatt sammenlignet med verdijustert egenkapital.

Rec Silicon nevnes også i samme kategori som Norwegian Property, og er ifølge SEB et rent spill på det fragmenterte solmarkedet. Kinesiske GCL Solar, tyske Wacker Chemie og koreanske OCI nevnes som aktuelle kjøpere.

Les også:
I rute med Model X
SSB: Nettoinnvandringen halveres på drøye 20 år  
Snekkerrabatt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.