Marine Harvest har inngått en avtale med John Fredriksen-kontrollerte Deep Sea Supply om å danne et joint venture for bygging, drift og eierskap av akvakultur-fartøy.

Jvet planlegges å inngå byggekontrakter for fartøy som vil leies ut til Marine Harvest ved levering. Målet er også å konkurrere om eksterne kontrakter, skriver selskapene i meldinger torsdag.

Pågående diskusjoner indikerer en betydelig reduksjon i nybyggkostnader sammenlignet med andre tilbydere av akvakultur, fremgår det.

Deep Sea Supply viser til at Fredriksen privat gjennom Hemen Holding har indikert støtte for dannelsen av joint venturet. Selskapet venter å finansiere jv-et på stand-alone-basis, og venter ikke noen større investeringer før oppstart.

Marine Harvest opplyste 11. desember 2015 at de vurderte å utvide forretningsaktiviteten til servicefartøyer.

John Fredriksen er største aksjonær i både Marine Harvest og Deep Sea Supply med en eierandel på 15,5 og rundt 35 prosent, respektivt.

Deep Sea Supply eier og driver en flåte på 37 offshorefartøy/supplyskip, fra Brasil til Nordsjøen og sør-øst Asia. Depp Sea-aksjen skyter opp over 70 prosent til 1,6 kroner på Oslo Børs torsdag formiddag

Marine Harvest er ned omlag én prosent til 138,40 kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: «Abenomics» på dødsleiet?

Luftfartstilsynet forbyr all flygning med Super Puma

Fete lønninger i nytt statlig veiselskap

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

- Anbefalt av DNtv:

Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert:

 
Presis tysker
02:17
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.