Hotellselskapet Pandox har inngått avtale om kjøp av 18 hoteller i Tyskland for om lag 3,7 milliarder svenske kroner, opplyses det i en melding mandag.

Pandox er eid av Christian Ringnes gjennom Eiendomsspar og Sundt-familien.

- Dette er midt i vår kjernestrategi - og et marked vi ønsker å vokse i, sier Christian Ringnes til DN.

Eiendomsspar eier 29,75 prosent av Pandox. Ringenes viser til at hotellselskapet allerede er til stede i Tyskland med fire hoteller.

- Dette er den sterkeste økonomien i Europa. Avkastningen, sett med våre øyne, er minst like god som i Skandinavia. Tyskland er kommet for å bli, sier han.

- En stor handel

Dette blir det nest største oppkjøpet Pandox har gjort. I 2011 kjøpte det hotellselskapet Norgani for over åtte milliarder kroner.

- At det er en stor handel, er klart, fastslår Ringnes.

Selgeren av porteføljen er Leopard Group og Fattal Hotels. Fattal-gruppen vil fortsatt ha ansvaret for driften av hotellene.

- Dette er langsiktige leieavtaler på 25 år, påpeker Ringnes.

- God «cash flow»

Hotellporteføljen ventes å bidra med i overkant av 150 svenske millioner svenske kroner i kontant inntjening i 2016, heter det i mandagens melding.

- Dette gir en veldig god «cash flow», gitt relativt god avkastning og lave finansieringskostnader, sier Ringens.

De 18 hotellene er i øvre middelklassesegmentet, og har totalt 3.415 rom. Kjøpet gjøres sammen med Eiendomsspar AS. som en minoritetsaksjonær med 5,1 prosent.

Les også:

- Ubers verste mareritt ble nettopp virkelighet

Ansatte taper på TV 2-program  

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

 

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.