Taxitjenesten Uber har spredd seg verden rundt i rekordfart, og prises nå til over 50 milliarder dollar (over 425 milliarder kroner) til tross for all motgangen selskapet har møtt i mange land.

I Norge er Uber anmeldt, og politiet har avskiltet Uber-taxier, mens Uber-sjåfører er fritt vilt for politi og vanlige taxisjåfører i Kina samtidig som hver eneste passasjer subsidieres. (DN+)

Nå har imidlertid Ubers aller verste mareritt blitt virkelighet, skriver techinasia.com.

Ubers fire største konkurrenter har nå nemlig inngått et strategisk samarbeid for å sette en stopper for Ubers dominerende markedsposisjon.

De fire; indiske Ola, kinesiske Didi Kuaidi, amerikanske Lyft og det Sørøst-Asia-baserte GrabTaxi, sier i en felles uttalelse at kundene via hver av selskapets egne apper skal kunne kalle opp biler også fra de tre andre selskapene.

Halve jordens befolkning

Det er planen at samarbeidet skal tre i kraft fra første kvartal neste år.

Ifølge techinasia.com så dekker nedslagsfeltet til de fire Uber-konkurrentene nesten halvparten av jordens befolkning.

* Ola opererer i 102 indiske byer, og påstår at det har over 350.000 registrerte biler som har over én million oppkallinger per dag.

* Didi Kuaidi har over 100 millioner brukere og kjører syv millioner bilturer hver eneste dag i 360 byer i Kina. Selskapet ble grunnlagt i Beijing i 2012.

* Lyft skal være tilgjengelig i 190 byer i USA og hevder det har over syv millioner turer per måned.

* GrabTaxi har opptil 1,5 millioner oppkallinger per dag i seks land i Sørøst-Asia.

 

Les også: Uber: - Ulønnsomt å drive lovlig


Uber-bil avskiltet for piratkjøring

Uber styrer unna skatt i Norge  


Roboter truer 15 millioner jobber i Storbritannia

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.