Med kun syv dager igjen til budfristen i lakseoppdretter Cermaq utløper, venter ikke Danske Bank et nytt bud, skriver IntraFish mandag.

Analytiker Knut-Ivar Bakken i Danske Bank vurderer risiko opp mot avkastning som uattraktiv, og anser det som svært sannsynlig at japanske Mitsubishi får aksept for over 66,7 prosent av aksjene med gjeldende bud.

« Dersom det skjer, behøver de ikke å kjøpe resten for å få full kontroll, og resten av aksjonærene kan bli sittende med begrenset påvirkning i en potensielt veldig illikvid aksje» heter det i en oppdatering fra meglerhuset.

Det japanske konglomeratet bød i forrige måned 8,88 milliarder kroner for Cermaq, tilsvarende 96 kroner per aksje. Den norske stat, som er største aksjonær med nær 60 prosent, er imidlertid åpen for andre bud innenfor den utvidede fristen.

Analytikeren venter ikke at det vil komme noen nye aktører inn i budkampen, men mener at det er en liten mulighet for at Mitsubishi vil måtte øke budet for å sikre seg over 90 prosent av aksjene.

«Vi venter at Mitsubishi vil lykkes med sitt kontantbud på 96 kroner for Cermaq-aksjene. Siden aksjen handles på 96 kroner, vil vi vende fokuset vårt mot andre lakseselskaper, hvor vi fortsatt ser stort oppsidepotensial» skriver Bakken i rapporten.

Danske Bank publiserte fredag en omfattende sektorrapport for laksebransjen. Der får alle aksjer unntatt Cermaq og Bakkafrost kjøpsanbefalinger. Mens Bakkafrost har en hold-anbefaling, får Cermaq en salgs-anbefaling.

ABG Sundal Collier har blitt engasjert av Cermaq-styret for å gi en uavhengig vurdering av det japanske budet.

Der konkluderer meglerhuset at budet er "fair" på kort sikt, men ikke fullt ut verdsetter selskapets vekstpotensial utover 2015.

"Tilbudsprisen er fair fra et finansielt ståsted for aksjonærene i Cermaq under nåværende markedsforhold og i et kortsiktig perspektiv. I et lengre perspektiv, mener vi det er ytterligere oppside i verdiene fra både implementerte kostnadsreduksjoner og ekspansjonsplaner i Chile", heter det i en melding mandag.

Cermaq er uendret til 96 kroner per aksje på Oslo Børs sålangt mandag.

Les mer om oppkjøpsforsøket:
Cermaq åpen for mottilbud
Salmar åpner for konkurrerende bud
Hun gir ham ingen salgsbonus

- Jeg tror vi kan utelukke en budkrig om Cermaq
Cermaq og Mitsubishi snakket i månedsvis
Mitsubishi vil kjøpe Cermaq

Les også på DN.no i dag:
Betinget begeistring for japansk beiler
Statoil selger for nær 15 milliarder i Aserbajdsjan  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.