Egyptiske myndigheter varsler nye tiltak mot demonstrantene i landet. En rekke medlemmer av Det muslimske brorskap, landets viktigste opposisjonsbevegelse, skal være pågrepet.

Åtte av de arresterte har lederposisjoner i den islamistiske bevegelsen, opplyser advokaten deres.

– Mange er pågrepet, det er vanskelig å få rede på det nøyaktige antallet, sier advokat Abdel-Moniem Abdel-Maksoud.

Han mener det er lett å skjønne hvorfor politiet valgte å gå til aksjon natt til fredag. Det er varslet store demonstrasjoner etter fredagsbønnen, og for første gang har brorskapet oppfordret sine tilhengere til å delta.

Nettet svikter
Samtidig som ledere for islamistbevegelsen ble satt bak lås og slå, kom det meldinger om en rekke brudd på internettilgangen i landet.

Noen kom seg ikke på nettet i det hele tatt, mens andre fortalte at det bare var Facebook og andre sosiale medier som ikke fungerte. I tillegg hadde mange mobilbrukere problemer med å sende tekstmeldinger.

En av sjefene for teletilsynet i landet sier til nyhetsbyrået Reuters at han ikke ønsker å kommentere saken. Kontoret til den egyptiske statsministeren skal ha sendt ut en uttalelse som benekter at Facebook og Twitter er stengt.

Regjeringen advarer
Det egyptiske innenriksdepartementet advarte torsdag om at det ville bli satt i verk nye tiltak mot demonstrantene i landet.

«Besluttsomme tiltak» vil bli iverksatt mot folk som planlegger nye protester, het det i en uttalelse fra departementet. Det ble understreket at håndteringen av situasjonen vil skje i overensstemmelse med loven.

Også Mohamed ElBaradei, fredsprisvinner og tidligere leder for Det internasjonale atomenergibyrået, har sagt at han akter å delta i de varslede demonstrasjonene etter fredagsbønnen. De antas å bli de mest omfattende i Egypt så langt denne uken.

Les også: Kutter internett i Egypt

<b>- Sosiale medier stengt i Egypt</b>

Nattlig sammenstøt i Egypt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.