Oslo Børs starter uken ned, blant annet etter at oljeaksjer i USA falt på ny oppgang i den amerikanske riggtellingen fredag.

I tillegg faller asiatiske aksjer kraftig tilbake mandag morgen: Rødt, rødt og blodrødt

De amerikanske oljeprisene beveget seg torsdag inn i et bear-marked, og fortsatte fallet på fredag sammen med nordsjøoljen Brent. Prisene har imidlertid hentet seg litt inn igjen mandag morgen.

Brent-olje handles for 54,68 dollar per fat, mot om lag 54,83 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs fredag. Europeiske indeksterminer faller rundt 0,4-0,5 prosent.

Det er hverken mange makro- eller selskapsspesifikke poster i kalenderen i dag. På makrosiden kommer IFO-indeksen i Tyskland, som ventes svak for tredje måneden på rad.

På selskapssiden har Ryanair lagt frem kvartalsrapport for regnskapsmessig første kvartal. Selskapet mener det er for tidlig å endre guidingen for helåret om et nettoresultat på 940-970 millioner euro, men skriver at de ser resultatet for helåret i øvre ende av intervallet.

I tillegg til den amerikanske riggtellingen, ventes det ifølge Credit Suisse å bli oppmerksomhet rundt oljeservicesektoren etter internasjonale medier i helgen skrev at de internasjonale oljeselskapene har satt nye prosjekter verdt totalt 200 milliarder dollar på is, som en følge av fallet i oljeprisene.

Børsens største selskap, oljeselskapet Statoil, som forøvrig legger frem kvartalstall tirsdag, faller én prosent til 133,00 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs 0,79 prosent til 636,67 poeng.

Les også:

Rødt, rødt og blodrødt

Satser milliard i Litauen

Dette er toppmeglernes beste salgstips

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.