Onsdag trakk John Fredriksens riggselskap North Atlantic Drilling selskapets søknad om å bli tatt opp til notering på Oslo Børs.

Klar styrke
Selskapets styre opplyser i en melding onsdag at det vil bruke en måneds tid på å vurdere en notering på en "mer profilert børs i New York eller London" eller "andre strategiske alternativer".

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs forstår at New York-børsen trekkes frem, all den tid merkevaren er vel kjent og kanskje den sterkeste i bransjen. Han mener likevel at Oslo Børs har en svært klar styrke innenfor energi, rigg og oljeservice, også utenfor landets grenser.

- Vi har ingen problemer med synligheten internasjonalt, men hvilke kriterier den enkelte velger å legge vekt på blir opp til dem, sier han til DN.no.

Noteringsstopp
Av årets tolv noteringer, har syv vært utenlandske, og i riggsektoren har det vært spesielt hett. Noteringsmarkedet bremset imidlertid helt opp mot sommeren.

Flere børsnoteringer har derfor blitt satt på hold eller kansellert, og med mindre man ikke skal hente penger, er det alt annet enn enkelt å gå børs i dagens marked. Men, det kan snu like fort, påpeker Eikrem.

- Det kommer an på grunnleggende markedsforhold. Det er mange som har planlagt notering, men historisk så ser man at i turbulente tider så stanser denne aktiviteten opp, sier han.

Vil i dialog
Børsen var i forkant av offentliggjøringen ikke kjent med riggselskapets beslutning. Eikrem peker på at det er kunden som til syvende og sist avgjør hvor man søke notering, men han vil likevel initiere en dialog med selskapet.

- Vi får høre med dem litt nærmere om hva begrunnelsen er, sier han.

Les også:
Full stans for meglerhusenes pengemaskin

- Prisene er elendige
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.