Oljeprisen holder seg over 50 dollar fatet, og Oslo Børs er litt opp torsdag.

Faller markert

Subsea 7-aksjen faller markert. Siem Industries tilbyr en konvertibel obligasjon på 200 millioner euro, med bytterett til Subsea 7-aksjer, med forfall i 2021. Siem Industries tilbyr samtidig tilbakekjøp av en konvertibel obligasjon med forfall i 2019.

- Dette kan føre til noe salgspress i Subsea 7-aksjen. Dette er imidlertid bare billig finansiering for Siem personlig og vil ikke påvirke antallet utestående aksjer i Subsea 7, skriver analytiker Morten Nystrøm i Nordea Markets i en oppdatering.

Nystrøm mener at aktører som tar instrumentet vil shorte Subsea 7-aksjen for å nøytralisere risikoen.

- Mest sannsynlig har de gjort det allerede, og da får man en slik reaksjon. Men dette gjør ingenting med estimatene. Det er ingen dramatikk i dette, heller ingen nye aksjer som skal utstedes, sier han til TDN Finans.

Citi oppjusterer sine ebitda-estimater på Subsea 7-aksjen, og viser til den overraskende vindpark-kontrakten nylig, samt noe innhenting i offshoretildelinger fra 2017. Meglerhuset ser 20 prosent oppside til nåværende ebitda-konsensusestimat for 2016 og 2017, og høyner kursmålet til 82 kroner aksjen.

Subsea 7-aksjen faller 4,7 prosent på Oslo Børs, omsatt for 139 millioner kroner.

Imponerte analytikerne

Seadrill har levert bedre kvartalstall enn ventet torsdag. Analytikerne viser til imponerende kostnadskutt i første kvartal.

Aksjen falt fra start, noe analytiker Martin Huseby Karlsen i DNB Markets setter i sammenheng sammen med onsdagens sterke oppgang. Utover dagen har Seadrill-kursen hentet seg inn, og er nå opp 1,0 prosent.

Karlsen gjentar i en oppdatering at Seadrill trenger minst én milliard dollar i ny kapital. Han ønsker ikke å kommentere overfor TDN Finans hva slags kapital han mener det kan bli aktuelt å hente inn.

Brent 1. posisjon handles for 50,39 dollar fatet, mot 49,12 dollar fatet da Oslo Børs stengte onsdag. Handelsbanken Capital Markets peker på lavere oljelagre enn ventet, fallende oljeproduksjon i USA, samt tilbudssideforstyrrelser i Venezuela, Canada og Nigeria som viktige drivere for oppgangen.

«Det er imidlertid usikkert hvor mye mer oljeprisen vil stige, i og med at det er svært høye oljelagre verden over. I tillegg har flere amerikanske produsenter sagt at de vil øke sin produksjon dersom prisene holder seg over 50 dollar og lagrene fortsetter å minke», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Foretrekker seismikk

Det russiske skipsbyggingsselskapet Krasnye Barrikady har blitt tildelt en kontrakt på nær én milliard dollar fra Iran for å bygge fem offshore borerigger, skriver Reuters og siterer en anonym kilde i selskapet.

Prosjektet, som har vært diskutert frem og tilbake i snart to år, vil finansieres av Russland og Iran, ifølge nyhetsbyrået.

Société Générale skriver i en oppdatering om oljeservicesektoren torsdag at de foretrekker marin seismikk fremfor riggselskaper. Meglerhuset ser ikke balanse i riggmarkedet før i 2019 eller 2020.

«Vi ser en sterk kontrast mellom boremarkedet, som fortsetter å falle, og markedet for marin seismikk, som ser ut til å bunne ut», heter det i oppdateringen.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,12 prosent til 620,39 poeng, omsatt for 1,556 milliarder kroner.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Seadrill slo forventningene  

Asia i dag: Alibaba under etterforskning

Disney stanser seddelpressen

Se DNtv:

Hør nyeste utgave av DN-podkasten «Finansredaksjonen»

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.