Oslo Børs og europeiske børser steg videre mandag. Telenor var blant få aksjer som endte ned.

Oppgangen fortsatte etter at den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten for juni, publisert fredag, viste en større økning i antall sysselsatte enn ventet. Dermed var rapporten fra mai et falskt signal om en kraftig oppbremsing på det viktige amerikanske arbeidsmarkedet, skriver Nordea Markets.

Flere råvareselskaper og finansselskaper steg markert i USA fredag, og på Oslo Børs mandag var Norsk Hydro opp 4,2 prosent, mens DNB steg 2,4 prosent.

Fire større meglerhus peker på nordiske banker som en relativt attraktiv undersektor. DNB får kjøpsanbefaling fra tre av fire.

UBS trekker frem nordiske bankers relativt forutsigbare inntjeningsstrømmer som et fortrinn.

- Vi venter at marginpresset fra utflating i rentekurvene vil fortsette, men tror voksende volumer vil bidra til voksende kjerneinntekter, heter det i en oppdatering fra meglerhuset.

Goldman Sachs venter fallende inntekter for nordiske banker i andre kvartal, basert på lave rater og avdempet klientaktivitet. Samtidig venter Goldman at kostnadsnivået vil bedre seg sammenlignet med fjoråret, og regner derfor med at inntjeningen blir på linje med andre kvartal 2015.

I en tid preget av europeisk usikkerhet forblir Goldman Sachs positiv til nordiske banker, og har kjøpsanbefaling på DNB og Nordea.

- Til tross for DNBs over-snittet oljeeksponering mener vi at motvinden allerede er priset inn og at positiv oljeprisutvikling i det kommende kvartalet bør kunne gi noe støtte, skriver meglerhuset.

Royal Bank of Canada skriver at nordiske banker ikke er immune mot press på topplinjen, men venter at de vil fortsette å prestere bedre enn resten av banksektoren.

Lyspunktet Subsea 7

Blant lyspunktene innen oljeservicesektoren mandag var Subsea 7 som steg 4,5 prosent til 84,30 kroner. Macquarie oppgraderer sin anbefaling på aksjen til outperform fra tidligere nøytral etter at risikoen knyttet til selskapets PLSVer er priset inn, ifølge en oppdatering mandag. Kursmålet høynes til 90 kroner pr aksje fra 55.

Telenors datterselskap i Malaysia, Digi, fikk en ebitda på 1.541 millioner kroner i andre kvartal 2016, mot 1.660 millioner kroner i samme periode året før, ifølge tall lagt frem mandag.

- Vi merker oss at en 10 prosent vekst i post-paid abonnenter og økt smartphone-penetrasjon gir en høyere ebitda-margin enn hva vi og konsensus ventet, mens fortsatt press på disponibel inntekt hos malaysiske konsumenter samt prispress preger topplinjen til Digi i andre kvartal, sier analytiker Fredrik Thoresen i SEB til TDN Finans.

Digi fastholdt 2016-guidingen for ebitda og omsetningsutviklingen. Digi venter nå driftsinntekter (capex) på 13-14 prosent av inntektene, mot tidligere samme nivå som i 2015.

Telenor-fall på sterk børs

Thoresen i SEB sier at den oppdaterte capex-guidingen indikerer at selskapet vil øke investeringene i 4G-dekning og kapasitet i andre halvår 2016 sammenlignet med først halvår.

- Men at de vil klare det innenfor noe lavere rammer enn det de indikerte tidligere i år, sier han.

Telenor endte ned 0,2 prosent til 142,20 kroner.

Hovedindeksen endte opp 1,60 prosent til 620 poeng, omsatt for 2,697 milliarder kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Asia i dag: Venter redningsaksjon av kinesiske banker

Lars (26) har gjort lynkarriere i Nike - og undrer seg over hvorfor så få nordmenn vil jobbe i utlandet

Slik kan du få høyere lønn

En hemmeligstemplet rapport i Jernbaneverket avdekker svakheter i beredskaps­analysen til 31 stasjoner og tunneler over store deler av landet: Hull i togberedskapen dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Tre myter om elsykkel

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.