Oslo Børs stiger videre fredag etter torsdagens opptur på over to prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs er opp over 1,5 prosent etter rundt ti minutters handel.

Amerikanske børser avsluttet solid i pluss torsdag kveld og oppturen har fortsatt på asiatiske børser fredag morgen.

Nordsjøoljen (Brent 1. posisjon) er opp over 1,5 dollar sammenlignet med nivået den lå på da Oslo Børs avsluttet handelen torsdag. Kontrakten handles i skrivende stund til 35,81 dollar fatet.

Oljeprisoppgangen torsdag kveld settes i sammenheng med at Venezuelas oljeminister sa at hans land vil holde et møte med andre store produsentland for å diskutere tiltak for å stabilisere markedet, skriver TDN Finans og viser til The Wall Street Journal.

Oljeminister Eulogio Del Pino sa i et tv-intervju at Russland, Saudi-Arabia og Qatar er blitt enige om å holde et «bredt møte» i midten av mars.

Torsdagens sluttnoteringer var den høyeste siden 5. januar for Brent-kontrakten, og den høyeste siden 29. januar for WTI-kontrakten, melder TDN Finans.

Statoil, som er største oljeselskap på Oslo Børs, er opp 2,3 prosent til 122,40 kroner.

Undervannsentreprenøren Subsea 7 meldte fredag morgen at selskapet er blitt tildelt en kontrakt av BPs utvikling av Giza, Fayoum og Raven-feltene offshore Egypt. Kontrakten beskriver som «major», som tilsvarer en verdi på over 750 millioner dollar, opplyser selskapet i en melding fredag.

Subea 7 stiger 4,9 prosent til 52,95 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 1,50 prosent til 464,77 poeng.

Følg markedet i DN Investor

Les også: Hundrevis vil være med på norsk solcellesatsing

- Vi snakker kutt nå og en videre senking av banen ned mot null

Nordea Markets justerer kroneprognosene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Maaemo får sin tredje Michelin-stjerne
Maaemo får sin tredje Michelin-stjerne
Benjamin Ausland, hovmester på Maaemo, er svært fornøyd med utmerkelsen og de ansatte jubler.
01:39
Publisert: