Fra nyttår kan Oslos borgere søke om inntil 5.000 kroner i støtte for å kjøpe elsykkel.

Det rødgrønne byrådet lovet støtte for å få flere til å velge sykkel framfor bil da samarbeidserklæringen ble lagt fram i høst. Nå er det satt av 4 millioner kroner hvor folk kan søke om 20 prosent støtte og inntil 5.000 kroner for å kjøpe elsykkel.

– Elsykkel er et godt og fremtidsrettet alternativ til bilen. Det gjelder også for barnefamilier som skal hente og levere i barnehagen, fordi man kan ha vogn bak til barna. Vi ønsker å gi en ekstra dytt for å få fart på el-sykkelsalget, sier Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel til Aftenposten.

Hun lover at potten på 4 millioner kroner vil bli utvidet dersom interessen for ordningen skulle ta av. Sykkelbransjen anslår at det vil bli solgt opp mot 4.000 elsykler i Oslo år, en dobling fra 2014.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Tildelt kontrakter for 200 millioner

Får kontroll over 80 prosent av Hemnet

Oljeprisen faller videre: Seks faktorer bak nedturen

Se DNTV: Søstrene Fredriksen på julelunsj

Søstrene Fredriksen på julelunsj
Døtrene Kathrine og Cecilie hastet forbi fremmøtt presse, da de ankom farens tradisjonsrike julejunsj på Theatercaféen i Oslo.
00:26
Publisert: