Det er enighet om Oslopakke 3. Partene møtes søndag ettermiddag for å gjøre ferdig avtalen, får NTB bekreftet.

Det ligger an til at det vil koste 58 kroner å passere bomringen for dieselbiler i rushtiden. For bensinbiler blir prisen 53 kroner, mens det vil koste noe mindre utenfor rushtiden.

Kapasiteten på E18 vil bli utvidet med 1,5 kilometer i form av et vekslingsfelt i tillegg til to vanlige bilfelt, et bussfelt og en egen sykkelvei.

Det var Aftenposten som først meldte at avtalen er klar for ferdigstilling søndag kveld, og at den vil bli lagt fram på en pressekonferanse mandag klokken 11. Disse opplysningene får nå også NTB bekreftet fra kilder nær forhandlingene.

De store kollektivtiltakene i pakken er ny sentrumstunnel for T-banen, Fornebubane og nytt signalanlegg for dagens T-banetunnel under Oslo.

Etter det NRK erfarer, er det dessuten enighet en ramme på cirka 50 milliarder kroner. NTB får opplyst at 93 prosent av Oslos andel av denne rammen skal gå til sykkel og kollektivtrafikk. Denne andelen kan være noe lavere for Akershus.

Forhandlingene mellom Oslo kommune, Akershus fylkeskommune, Statens vegvesen og Jernbaneverket skulle vært ferdige for en måned siden.

 

Les også:

Solvik-Olsen: - E18 forhandles ikke ut av Oslopakke 3

Sveitsere sa nei til borgerlønn

Aner ikke hva denne gården er verdt  

Se på DNtv: Dette er de vanligste løpefeilene

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.