Detaljomsetningen utenom motorkjøretøy, falt med 0,8 prosent i september, melder Statistisk sentralbyrå onsdag. Indeksen er en sesongjustert volumindeks.

På forhånd var det ventet en oppgang på 0,4 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN finans blant seks makroøkonomer.

I august falt indeksen med 0,4 prosent.

- Detaljhandelen var overraskende svak og det er bekymringsfullt. Det er vekst i privat konsum som skal holde veksten opp i Norge, ifølge alle prognoser, minner sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets om.

- Det skaper bekymring for at ringvirkningene fra det som skjer i oljen blir sterkere enn det vi trodde, legger han til.

Han er imidlertid varsom med å konkludere med at forbruket nå svikter fullstendig, selv om vi har hatt to måneder på rad med nedgang. Detaljomsetningstallene har en tendens til å variere mye over tid.

Bruce minner om at utviklingen tross alt var bra i første halvdel av året.

Les også:

- Sentralbankene kan trappe opp valutakrigen ytterligere  

Stor kronesvekkelse mot alle de store valutaene

Amerikansk investor vil bygge norske arbeidsplasser - men får ikke bli

Se DNtv: - Jussen er preget av flink pike-syndromet

 

Stort arbeidspress
- Jussen er preget av flink pike-syndromet.
01:14
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.