DNB innrømmer at de ikke ga riktig informasjon til næringsminister Monica Mæland i 2014 da hun spurte om banken hadde befatning med skatteparadiser.

– I det svaret var det ingenting som tyder på dette. Og det viser at informasjonen om de 40 selskapene ikke hadde kommet opp på det tidspunktet. Og det er jo beklagelig, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til TV 2.

– Svaret vi ga departementet i 2014 ble skrevet i god tro, understreker han.

Aftenposten avslørte søndag at DNBs datterbank i Luxembourg har bistått kunder i å opprette 40 selskaper på Seychellene mellom 2006 og 2010.

DNB-sjef Rune Bjerke har uttalt at han ikke har hatt kjennskap til selskapene. Neste uke skal banken legge fram en redegjørelse for Næringsdepartementet.

I et intervju med The Wall Street Journal torsdag anklager advokatfirmaet Mossack & Fonseca bankene for ikke å ha kontrollert kundene sine godt nok.

Følg DNs løpende dekning av Panama-lekkasjene HER

Les også: Økokrim: Korrupsjonsloven er for svak

150 mister jobben i Rolls-Royce i Norge

Mistet 4000 kunder etter offshore-endringer

DNB varsler om milliard-effekt i regnskapet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Besøket til Bronx gikk ikke som planlagt for Ted Cruz
Den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz har opplevd medgang i det siste. Men da han besøkte bydelen Bronx i New York dagen derpå, fikk han oppleve at det ikke bare er hans motkandidat Donald Trump som tiltrekker seg demonstranter.
00:49
Publisert: