Loven gjør det mulig å ilegge skatter og restriksjoner på handel og reiser for selskaper og individer fra landene som «iverksetter handlinger som kan diskriminere eller skade landets økonomiske interesser».

Dette kan være spesielt rettet mot Frankrike, som etter Panama-dokumentavsløringen i april satte Panama på sin skatteparadis-svarteliste.

Nabolandet Colombia kan også være et mål, for de har opprettholdt toll på tekstilimport fra Panama, i strid med et vedtak i Verdens handelsorganisasjon (WTO).

Panama har lovet å styrke kampen mot hvitvasking og skatteunndragelser, men har ikke gått så langt som OECD ønsker.

Lovforslaget vil nå bli debattert og stemt over i Panamas parlament.

Les også:

Børsraset fortsetter for italienske storbanker - og nå drar de også andre europeiske banker med seg

Europeiske banker står sterkere enn før  

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.