Pareto Securities kutter Renewable Energy Corps. ebitda-estimater med 30-40 prosent på fortsatt fallende priser og nedgraderer anbefalingen på aksjen fra kjøp til hold. Kursmål reduseres fra 1,8 til 3,3 kroner pr aksje.

Det fremgår av en analyseoppdatering tirsdag.

«Fortsatt, med markedsledende kostnadsposisjon, fortsetter vi å se verdi i REC, men foretrekker deres obligasjoner», skriver analytiker Eirik Vegem Dahle i Pareto, ifølge TDN Finans.

Mener pristrenden ser ut til å fortsette
Meglerhuset estimerer en justert ebitda på fem millioner kroner i tredje kvartal, og venter at volumene kan skuffe relativt til produksjonsguidingen. På den positive siden ventes konkursen i Rec Wafer å gi betydelige besparelse i kontantforpliktelser.

«Den negative trenden i prisene på solarprodukter ser ut til å fortsette nærmeste månedene grunnet overproduksjon og høye varelagre i markedet. Selv om fundamentale faktorer indikerer at prisene er nær en bunn, er det vanskelig å ha en sterk overbevisning gitt de usikre etterspørselsutsiktene og markedets historie med gjentatte skuffelser», skriver Dahle.

Rec-aksjen handles tirsdag formiddag til 1,74 kroner, uendret fra sluttkurs mandag.

Les også: Orkla dumper gigantisk Rec-post

Nå er det definitivt slutt for Rec i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.