Oslo Børs har vært et volatilt sted å oppholde seg den siste måneden. I forrige uke melde DN.no at investorene flykter.

Les også: - Helt dødt hos meglerhusene
Disse aksjene kan doble seg

Selv om usikkerheten herjer mener Odd Einar Lillebostad, leder for norske aksjer i DnB Nor Kapitalforvaltning, at du godt kan holde deg på Oslo Børs.

- Det har korrigert ganske kraftig på Oslo Børs, så fra i dag av ser jeg ingen fordeler av å gå andre steder, snarere tvert imot, sier Lillebostad til TDN Finans.

Noen vinnerbransjer
Lillebostad mener at oljeserviceaksjer vil få et solid oppsving dersom oljeprisen stabiliserer seg, og er særlig positiv til seismikkaksjer og StatoilHydro. Han mener at flukt fra Oslo Børs har gjort norske aksjer billig.

Han mener at flere norske oljeserviceaksjer er interessante på dagens nivåer, og trekker særlig frem StatoilHydro som en aksje han finner attraktivt priset.

- Aksjen har vært veldig svak i forhold til den høye inntjeningen selskapet vil ha selv på vesentlig lavere oljepris enn dagens, sier han.

Lav oljepris priset inn
Forvalteren mener at aksjemarkedet tror at oljeprisen skal en del ned, og at det er priset inn en oljepris på godt under 100 dollar pr fat.

- Generelt har olje- og oljeserviceaksjer falt overraskende kraftig i forhold til den underliggende økonomiske utviklingen til selskapene, og vi tror at det vil reversere seg i løpet av de kommende månedene, sier han. Han mener at aksjene kan stige når oljeprisen stabiliserer seg, også om denne prisen skulle være i underkant av 100 dollar per fat.

Les også: Oljeprisen snubler

Han legger til at seismikk er den sektoren han er mest positiv til, noe han begrunner med at det er den sektoren som har nytt minst av oppsvinget i oljeserviceaksjer og at prisingen på flere av disse selskapene er svært lav.

Les også: Ny tro på PGS

Sterk oljepris fremover
Sjeføkonom Jan Andreassen i Landsbanki tror oljeprisen vil holde seg sterk også fremover. Han venter svingninger på pluss minus 10-15 dollar fatet rundt dagens nivå.

- Verdens etterspørsel etter olje øker selv med dagens oljepris, i tillegg stiger prisen på den marginale oljeproduksjonen, sier han, men utelukker ikke at prishoppet det seneste året kan føre til at veksten i oljeetterspørselen avtar noe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.