Mad Hatter's Ice Cream i Anacortes i delstaten Washington ble stengt i juni fordi eieren slet med sykdom og at forretningen slet økonomisk. Det så ikke bra ut for den lille forretningen, helt til Pokemon Go ble lansert.

Eier Gary Dear åpnet butikken på nytt når Pokemon-spillere begynte å samles utenfor butikken hans. Nå har han utvidet åpningstidene og ansatt flere folk for å ta unna salget spillerne genererer, skriver den lokale tv-stasjonen King5.

Dear sier han selger to og tre ganger mer enn vanlig per dag på grunn av Pokemonspillerne utenfor butikken.

Iskrembutikken ligger rett ved et såkalt Pokestop, et samlingspunkt hvor spillere kan finne ressurser til spillet. I tillegg legges det jevnlig ut «agn»

som gjør at det dukker opp ekstra mange Pokemon å fange på stedet. Å fange Pokemon er foreløpig hovedfunksjonen i spillet som er det raskest voksende mobilspillet noensinne.

Handler på Pokemon-jakt

Markedsbyrået Slant Marketing har i en spørreundersøkelse avdekt at 82 prosent av de som er ute og spiller Pokemon besøker lokale bedrifter der de er ute og leter etter virtuelle skapninger.

I Japan har McDonals's inngått en avtale med Pokemon Go-utvikleren Niantic om å opprette Pokestops i McDonald's-restauranter. Det har ifølge Business Insider ført til en vekst i salget for restaurantene på hele 27 prosent.

Les også:
Spetalen-aksje opp over 110 prosent
Så lett mener hun det er å jobbe 130 timer i uken
Feilsendt e-post sendte oljeprisen opp

Anbefalt fra DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Podcast: Er Pokémon Go vår tids Tamagotchi? TV 2s høye spill. Og er bunnen nådd for norsk økonomi?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.