Polarcus har formelt startet prosessen med å adressere selskapets langsiktige finansielle struktur med formål om å restrukturere selskapets balanse. Selskapet har hyret ABG Sundal Collier som finansiell rådgiver, og Wiersholm som juridisk rådgiver.

Det opplyses i en melding mandag.

«For å ivareta selskapets langsiktige finansieringsstruktur og gjeldsbetjening, har det innledet diskusjoner med sine finansinstitusjoner, som banker, leasingselskaper og enkelte obligasjonseiere», fremgår det.

De de finansielle institusjonene er i aktiv dialog med selskapet i arbeidet med å finne en langsiktig løsning på selskapets finansielle stilling, fremgår det.

Mens disse diskusjonene pågår, har selskapet besluttet å stanse all utbetaling av renter og amortisering. De finansielle institusjonene har blitt informert.

«Selv om Polarcus er overbevist om at nye avtaler vil bli inngått med relevante interessenter, kan det ikke gis noen garanti for at slike endelige avtaler vil bli nådd eller fullbyrdet», heter det.

Polarcus har pr 7. desember en ordrereserve på 150 millioner dollar og en kontantposisjon på 68 millioner dollar.

Det opplyses i en melding mandag.

I påvente av vellykket resultat av diskusjonene med finansinstitusjonene, vil selskapet fortsette å fungere som normalt på alle andre måter, heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Dette er den sterkeste økonomien i Europa

Pandox kjøper 18 hoteller i Tyskland for 3,7 milliarder

29 personer fortsatt savnet etter brann på oljeplattform i Kaspihavet

Se DNTV: - Begynn yrkeslivet utenfor familiebedriften

- Begynn yrkeslivet utenfor familiebedriften
Dette er Paul-Christian Rieber sitt råd til unge som tenker på å gå inn i et familieselskap.
02:34
Publisert: