Den tidligere lederen i Politiets Fellesforbund mener Gjørv-kommisjonens rapport i for stor grad er blitt brukt som grunnlag for å oppnå færre politidistrikter og kraftig sentralisering, skriver Aftenposten.

– Etter min mening er rapporten til dels misbrukt. Den er vektlagt i for stor grad for å få færre politidistrikter, færre operasjonssentraler, samt oppnå en kraftig sentralisering. Jeg mener det ikke er grunnlag for dette i rapporten, sier Johannessen.

Rapporten pekte blant annet på at det hadde vært mulig å organisere en politiaksjon raskere, og at gjerningsmannen kunne ha vært stanset tidligere.

Nedprioritert

Johannessen mener rapporten har hatt stor betydning for omorganiseringen i politiet. Antall politidistrikter er kuttet fra 27 til 12 og antall tjenestesteder redusert. Det er også innført strengere krav til responstid.

– Etter 22. juli fikk vi et veldig sterkt fokus på beredskap, utstyr og operativt mannskap. Dette gikk på bekostning av forebyggende arbeid og etterforskning, mener Johannessen.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener Gjørv-rapporten er både omfattende og solid, og har vært viktig for å forbedre politiet. Han peker også på at politireformen ikke er en følge av rapportens konklusjoner, men av en diskusjon om reform, som senere ble fulgt opp i politianalysen og behandlet i Stortinget.

– For bastant

Oslos tidligere politimester, Anstein Gjengedal, uttalte til Aftenposten nylig at rapporten ble en opplest og vedtatt sannhet, og mener den er for bastant. Han sier det er mye der han ikke kjenner seg igjen i, særlig når det gjelder holdninger og kultur i politiet.

De siste utspillene om Gjørv-kommisjonens rapport kommer etter en kronikk i Politiforum signert forsker Helge Renå. Han mener politiledelsen ikke uten videre bør legge konklusjonene i rapporten til grunn når politiet skal gjennom en omfattende reform. (©NTB)

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Omsetningen av «tjukkasskoen» har doblet seg hvert år siden 2011

– Redsel er ikke noe for meg magasinetPlus (DN+)

Kjemper om digital renholdstrone  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor