Nå håper partiet ikke enigheten med Venstre blir trumfet gjennom med knappest mulig margin.

– Denne enigheten betyr én stemmes overvekt i Stortinget. Slike endringer i politiet bør ha bredest mulig forankring, så jeg er spent om dette blir presentert som et «take it or leave it» fra regjeringens side, sier justispolitisk talsmann i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, til NTB.

Han sier han håper enigheten om ny organisering av politiet sikrer gode vaktordninger slik at ikke tryggheten blir truet i nærmiljøene. Han understreker at det ikke er uenighet om antallet politidistrikter som førte til at KrF brøt ut av forhandlingene.

– Vi synes antallet ser ut som en fornuftig løsning mellom det å ivareta gode nok fagmiljø på den ene siden og geografi og kulturelle forskjeller på den andre siden, sier Ropstad til NTB mandag kveld.

Ropstad frykter omorganiseringen fører til færre lensmannskontor, og at den lokale tilstedeværelsen vil forsvinne mange steder

 

LES OGSÅ: – For lite kunnskap om jøder

Børge Brende: Krevende jakt på terrorpenger

Forhandlingene kollapset  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.